Přejít na hlavní obsah

START:
24. 6. 2021

Do cíle vedlo třináct soutěžních stanovišť. Děti si s nimi na VŠTE hravě poradily, odměnou jim byl diplom a buřtík

Nejdříve dostaly hrací kartu… a pak přišlo dobrodružství! Den dětí na VŠTE, který se uskutečnil v pátek 18. června, byl pro dětičky výzvou. Čekalo na ně třináct stanovišť, jež zahrnovala sport, pexeso nebo třeba výrobu mýdla. Zkrátka samou zábavu, která byla fajnovým zážitkem. Kdo všechno zvládl, obdržel diplom a pochutnal si na buřtíku.

 

Na Den dětí dorazily také za doprovodu vychovatelek děti z českobudějovické školy pro sluchově postižené. S touto školou jsme navázali spolupráci v rámci dotačního programu Jihočeského kraje „Podpora práce s dětmi a mládeží“, ve kterém připravujeme akci „Den na Katedře dopravy a logistiky“. Po absolvování her a drobném občerstvení jsme tyto děti ještě pozvali do jedné z našich laboratoří, kde jsme jim předvedli model dvoukolejné železniční trati a model skladu. Naším cílem je podnítit zájem žáků o tyto obory, které se za poslední léta staly velice lukrativní, a hlavně z důvodu dlouhodobého nedostatku odborníků na pracovním trhu. „Jako škola se na to samozřejmě snažíme pružně reagovat našimi studijními programy, do kterých je možné se nyní hlásit“, říká Petr Oros.

„Bylo moc milé, že nás VŠTE pozvala,“ navazuje vychovatelka Zuzana Ďurkovičová: „Děti byly překvapené, že se dětský den koná, protože věděly, že už podobné akce proběhly dříve. Radost skutečně zavládla,“ usmívá se.

Nadšení bylo cítit i u ostatních účastníků. Dětský den, který byl přístupný široké veřejnosti, měl až rodinnou atmosféru. Děti soutěžily s vervou, rodiče jim fandili, pak si společně opekli buřty a trávili společné chvíle s ostatními.

„Skvělá akce? Ne, byla přímo úžasná!“ zářilo jedno z dítek, které si nejvíce pochvalovalo výrobu mýdla. „Mě nejvíc potěšili studenti na stanovištích, protože byli na děti moc milí a příjemní,“ pokračovala maminka.

Zážitkem byly také ukázky dronů, malování na obličej nebo policejní kynologie. „I přes vysoké teploty jsme si všichni akci užili. Odezva byla velmi pozitivní, návštěvnost se také povedla, takže můžeme mluvit o úspěšné akci. Moc všem děkujeme!“ uzavírá Tereza Kraflová Kučerová z marketingu.

Den dětí na VŠTE škola nachystala ve spolupráci se sportovními týmy Black Cats a Black Dogs Budweis a studentskou unií.

Menu