FER JOB VŠTE

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích společně s partnerem projektu Déhora Central Europe, s.r.o. začínají od 1. ledna 2024 realizovat projekt s názvem FER JOB VŠTE (Diverzitní a flexibilní pracovní kultura, registrační číslo projektu CZ.03.01.02/00/22_012/0003804), který se opírá o výsledky dotazníkového šetření z MPSV, které ukázalo vhodné směry ke zlepšení pracovní kultury žadatele. Na tyto požadavky žadatel ve spolupráci s partnerem reagují rozšířením nabídky flexibilních pracovních forem a zvýšením inkluze zaměstnanců na straně žadatele. Záměrem projektu je podpořit žadatele v jeho snaze být moderním, atraktivním zaměstnavatelem a dlouhodobě udržet nebo zvýšit sledovaný index flexibility a inkluze.

Projekt bude zaměřen na dva primární cíle. Na základě realizovaného dotazníkového šetření dojde k rozšíření nabídky flexibilních pracovních forem a zvýšení informovanosti zaměstnanců, projekt se strukturovaně zaměří na:

  1. Zavedení dalších prvků flexibilní práce (opatření dle dotazníku – index flexibility)
  2. Zvýšení informovanosti zaměstnanců (opatření dle dotazníku – index inkluze)

Prvním cílem projektu je zvýšit nabídku flexibilních forem práce a rozšířit současné formy o práci z domova, sdílená pracovní místa a režim dočasného přidělení pracovníka.

Druhým cílem je zvýšení informovanosti zaměstnanců a jejich zapojení do rozhodovacího procesu (stávajících i nových) prostřednictvím jednotného on-line přístupového bodu, tj. samostatných webových stránek (on-boarding, zaměstnacké povinnosti, benefity, ankety atp. – vše nezkreslené na jednom místě).

Mezi dílčí cíle projektu patří:
– pilotní zavedení a odzkoušení flexibilních forem práce (4 flexibilní pracovní pozice) včetně nezbytné úpravy vnitřní legislativy,
– školicí aktivity týkající se zavedení flexibilních forem práce (školení pro min. 4 osoby), managementu organizace a HR – bude realizováno prostřednictvím partnera,
– nákup majetku / SW za účelem zajištění flexibilních forem práce,
– centralizované informační aktivity (zapojení pracovníků do rozhodovacího procesu. zavedení on-boardingu, příprava video spotů pro nové zaměstnance, benefity atp.).

FER JOB VŠTE – Diverzitní a flexibilní pracovní kultura
Název projektu: FER JOB VŠTE – Diverzitní a flexibilní pracovní kultura
Zkrácený název: FER JOB VŠTE
Financování: Evropská unie, Operační program Zaměstnanost plus
Číslo projektu: CZ.03.01.02/00/22_012/0003804
Žadatel: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Doba realizace: 1. 1. 2024 – 31. 12. 2025
Partner: Déhora Central Europe, s.r.o.